Ervaringen

“As a teenager I used to love playing volleyball. When I moved from Greece to Nijmegen, I was not only surprised but also very happy to find out that there is a LGBTQIAP+ team. Keizer Karel is a nice combination of training and improving yourself but also having a good time and being ‘gezellig’. Even though I only speak a little Dutch, I have always felt welcome as everybody speaks English and is willing to help me understand. I’ve been a member for a year and I like it very much!”

Nikos, 25 jaar

“Toen ik 2005 vanuit Amsterdam naar Nijmegen verhuisde om te gaan samenwonen kende ik hier bijna niemand. Mijn man woont hier al zijn hele leven dus ik wilde echt iets voor mijzelf. Omdat ik altijd balsporten heb gedaan (handbal) ben ik lid geworden van Keizer Karel. Een leuke club mensen op het veld en zeker ook daarbuiten. Inmiddels kan ik een redelijk potje volleyballen en heb ik mijn eigen vriendennetwerk in Nijmegen opgebouwd waar mijn man soms best jaloers op is!”

Edwin, 46 jaar

“Ik speel nu drie jaar bij Keizer Karel en ben destijds begonnen omdat ik iets samen met mijn vriendin wilde ondernemen. Gezien zij al jaren volleybalervaring had en ik wel in deze sport geïnteresseerd was, leek ons Keizer Karel de perfecte uitkomst. We konden allebei terecht en het is een volleybalvereniging gericht op LHNTQIAP. Sindsdien voelen we ons beide thuis in het team en genieten we van de trainingen en activiteiten.”

Heleen, 25 jaar

“Ik speel nu een jaar bij Keizer Karel. Ik woon in Arnhem, en zocht een leuke volleybalclub. Als tiener speelde ik een paar jaar volleybal, daarna lang niet. Ik wilde er weer mee aan de slag. Het hoefde niet per se homovolleybal te zijn, maar het mocht wel! Ik kende Keizer Karel nog via via, uit de tijd dat ik in Nijmegen studeerde. Daarom heb ik met ook bij KK gemeld. Het bevalt me goed, het volleybalspel is op serieus niveau, en de sfeer is zonder meer open en prettig.”

Peter

“Na jarenlang competitie gespeeld te hebben, was ik een aantal jaren gestopt met volleybal. Het begon echter weer te kriebelen: het leuke spelletje en het doen van een teamsport. Echter wilde ik niet meer elke zaterdag een wedstrijd spelen maar puur voor het spelletje en de gezelligheid 1x per week recreatief spelen. Zodoende ben ik in het warme bad van Keizer Karel beland. Sinds het seizoen 2017-2018 ben ik lid van deze kleine maar zeer leuke vereniging!”

Inge, 34 jaar

“Voor mijn werk heb ik moeten verhuizen van Rotterdam naar Nijmegen. Na een jaar vorderde het niet echt om nieuwe vrienden te maken of een thuisgevoel te krijgen. Op mijn leeftijd blijkt dat toch minder makkelijk: De meesten leeftijdsgenoten zijn bezig een gezin te stichten of wonen in een dorp buiten Nijmegen.
Nadat ik een keer mee had gedaan met een volleybaltoernooi tussen ziekenhuizen had ik de smaak weer te pakken. Dat volleyballen wilde ik weer oppakken!
Keizer Karel bleek de perfecte vereniging. Serieus genoeg om mezelf te verbeteren en mee te doen met competitie of toernooien, en gezellig en divers genoeg om ook buiten de training samen activiteiten te ondernemen en mij weer thuis te voelen in mijn eigen stad.”

Julian, 33 jaar

 

TRAININGSTIJDEN:
Donderdagavond 19.00 – 21.00

In de schoolvakanties trainen we niet.Sporthal de Zwaluw
Zwaluwstraat 220, Nijmegen
contact@keizerkarel.com
Contactpersonen: Marenne & Jeroen
Klik hier om te appen via WhatsappBewarenBewaren

BewarenBewaren